keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ein guter Tag


Jotkut päivät vain ovat toisia parempia. Tänään oli sellainen parempi. Aamu alkoi Hausmeisterin kotikäynnillä – sain viimeinkin kortin, jolla pääsen käynnistelemään pyykkikonetta. Käytännössä vain saksaa puhuva mies pakotti minutkin kommunikoimaan maan kielellä, ja olin kovin onnellinen, kun sain spontaanisti tuotettua muutaman ihka oikean, ymmärrettävän lauseen. Hyväntuulinen ja palvelualtis mies oli muutenkin mukava poikkeus aiemmin tielleni osuneiden tympääntyneiden virasto- ynnämuiden setien ja tätien joukossa.

Aamu jatkui välttämättömällä kierroksella kaupungilla parin hoitamattoman asian vuoksi. Sattumalta vanhasta kaupungista osui eteeni vielä pari uutta tai ainakin vähemmän kävelemääni kujaa ja yhdestä näistä löytyi kenkäkauppa - ja sen ikkunasta maailman täydellisimmät saappaat. Valitettavasti jäljellä olevista pienimmät koot olivat liian pieniä ja isomman otaksuin olevan liian iso. Joudun ehkä kuitenkin vielä palaamaan ainakin ikkunan eteen. Ja voisihan niitä pitää villasukan kanssa, eikö niin. 

Takaisin junalle suunnatessa onnistuin sitten tietenkin kävelemään tähän asti tietoisesti välttelemäni, ruotsin lippuja ovipielessään pitävän Candy shopin ohi ja ikkunasta silmiin paistanut salmiakkipussi pakotti vierailulle. Paikalliset eivät kai liiemmin salmiakkia ostele, niin nopeasti pääsi ilmoille kysymys Är du svensk?. Olipa mukava päästä taas edes hetkeksi ruotsin makuun.

Päivällä pilviverho alkoi rakoilla ja suuntasin fillarilla melkoisen nousun myötä Bad Dürnbergiin ja edelleen Oberau:hun. Sieltä jonnekin Berchtesgadenin rajoille upeisiin maisemiin, ja sitten takaisin kotiin hieman tasaisempaa reittiä. Ihan siis Kotkanpesän nurkilla tuli käytyä - lähellä vaan on sekin paikka näköjään! 



Päivän kruunasi nopeasti tehty päätös reissusta Venetsiaan ensi viikolla. Perjantain vastaisena yönä junalla Italiaan ja sunnuntaina aamuyöllä takaisin Salzburgissa. Mukavaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia maisemia ja mielenkiintoisia suunnitelmia Venetsian matkasta!
Täälläpäin olisi kyllä viimekesäinen kartta kaupungista!
Ikkunasaappaat ovat hyvännäköiset! Villasukkasaappaita taitaa olla kyllä korkkaamattomina koto-Suomessa!