keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Toukokuun lomaviikkoa

Sunnuntaiaamua Salzburgissa
 Elämäni ensimmäisestä puolimaratonista selvisin kunnialla ja erittäin iloisin mielin. Alla oli ehkä kymmenkunta 98 prosenttisesti alle tunnin hölkkälenkkiä ja kun juoksu ei myöskään ikinä ole mikään lempilaji ollut, oli aivan mahtava fiilis jaksaa maaliin suht tasaisella vauhdilla ajassa 1:52:jotain. Siitä on hyvä parantaa joskus, jos houkuttelee. Sää oli alle kymmenasteinen, melko tuulinen ja välillä tuli aika rapsakasti vettä niskaan. Reitti tasainen, mutkitteleva ja itselleni valtaosaltaan vieraita teitä kulkenut. Kannustavaa yleisöä oli yllättävänkin runsaasti ja erilaisia musisointiporukoita pitkin reittiä – tunnelmaa oli siis ihan kivasti.Illalla yritettiin kyläilemään tulleen siskon kanssa löytää tunnelmaa irkkupubista ja Suomen lätkämatsin parista - no, tunnelma oli luultavasti koti-Suomessa hieman korkeammalla, mutta meni se täälläkin. 


Tänään aloitin muutaman päivän loman saksan opiskeluista ja se palkittiin epävakaisten ja kylmien päivien jälkeen jo vähän lämpimämmällä päivällä. Suuntasimme Untersbergille. Vaihtelun vuoksi Untersbergbahnilla ylös (hieno nousu muuten!) ja kävellen alas Fürstenbrunniin. Ylhäällä lunta oli satanut aika hirveästi – parhaimmillaan kahlattiin n. 30 cm:n paksuisessa märässä hangessa! Illalla vielä pikainen pistäytyminen Mirabellpuistossa ja Kaputzinerbergillä ja iltakahvit Hotel Steinin mainiolla kattoterassilla, niin uni taitaa maittaa ensi yönä. 




Huomenna suunnitelmissa käydä katsastamassa Kotkanpesä, loppuviikosta Zell am Seen ja Grossglocknerin suuntaan vilkuilemaan mm. Giro d’Italian yhtä osuutta. Aurinkoa ja lämmintä on tilauksessa. 


Ei kommentteja: