maanantai 18. huhtikuuta 2011

München


Viikolla tuli vietettyä pari päivää Münchenissä. Sehän sijaitsee tuossa ihan naapurissa, vain parin tunnin junamatkan päässä Salzburgista ja junia kulkee varmaankin noin tunnin välein. Halvallakin pääsee, varsinkin jos on isommalla porukalla liikenteessä; BayernTicketillä viisi ihmistä matkustaa 29 €:n hintaan päivän aikana edestakaisin (tietyin aikarajoituksin). Ei ihan surkea diili kuluttajan kannalta. Ja koskee siis kaiken ikäisiä.

Itse en matkaseuraa reissulle saanut, mutta hyvinpä tuon suurkaupungin (n. 1,3 milj. asukasta) vilinässä yksinäänkin pärjäsi. Pari päivää sai varsin kivuttomasti kulumaan shoppaillen ja mm. Olympiapuistoon ja Dachaun keskitysleiriin tutustuen. Suurin osa keskustan puistoista ja rakennuksista jäi tältä erää näkemättä, mutta niitäpä ehtii vaikka myöhemminkin katselemaan. Oikeastaan ei tällä erää niitä niin olisi jaksanutkaan.

Olympiapuisto. Mielelläänhän tuolla olis pienen juoksulenkinkin vaikka heittänyt...
...mutta toisaalta räntäsade, kuusi lämpöastetta ja hullun kova tuuli ei olisi ollut aivan ihanteellisin keli..
Glockenspiel
Rathaus
CL:n keikka oli se varsinainen syy Münchenin reissulle. Noh, ihan perushyvä keikka, joskin liikaa teinejä, liikaa yleisön huudattamista ja vähän liikaa omia hauskoja juttuja. Onneksi muutama loistava biisi pelasti illan.
Dachau. Aika ankea paikka, mutta myös erittäin mielenkiintoinen. Muutama tunti vierähti ihan huomaamatta, eikä museon läheskään kaikkia tekstejä, videoita ja kuvia ehtinyt näkemään. Käymisen arvoinen, ehdottomasti. 

"suihkuhuone"
Viikonloppu kului patikoiden – lauantaina pilvinen iltapäivä vietettiin vanhusten kanssa Berchtesgadenin suunnalla, sunnuntai ihan kivenheiton päässä kämpiltäni kohoavalla Untersbergillä. Molemmat hienoja, Untersberg itse asiassa jopa aika mahtava. Kuvia ja jokunen sanakin luvassa tässä joskus lähiaikoina.

Ei kommentteja: