torstai 7. huhtikuuta 2011

Kummallinen kevät



Taisi olla kevään lämpimin päivä tänään. Tai kevään ja kevään, en tiedä mikä nyt on, kun kalenteri näyttää huhtikuun alkua, mutta lämmintä on vajaat +27. Aika erikoista oli lähteä iltaseiskan jälkeen juoksulenkille shortseissa ja topissa ja silti oli lämmin.


Juoksulenkki kulki kivasti - kaikki ekat kaksi minuuttia Salzachin rantaan. Sitten satuin vilkaisemaan jalkoihini, näin 15 sentin päässä  edessäni kapeaa tietä ylittämässä olevan käärmeen, joka jähmettyi paikalleen ja tuijotimme siinä kovin pitkältä tuntuneen hetken toisiamme silmästä silmään, kumpikaan uskaltamatta liikkua. Näin jälkikäteen ajateltuna on itse asiassa aika sankarillinen olo, sillä kykenin olemaan kiljumatta. Ja käärme oli kuitenkin varmaan parimetrinen ja paksu kuin mikä. Hetken kauhistelun jälkeen sain jostain supervoimia, tein varsamaisen loikan sihisevän matelijan yli ja juoksin äkkiä karkuun. Turvallisen välimatkan päästä taakse vilkaistessani näin, kuinka musta peto luikerteli metsikköön. Loppulenkki kulki korkealla askeleella. 


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei varmaan ollut parimetrinen. Se käärme? Luultavasti joku pikkumato. -Mikäli muistikuvat eivät kovin heitä, niin pienet koppakuoriaiset
ovat perinteisesti aiheuttaneet melkoisen panikoinnin. Joten sovitaan, että se oli mato.
Mutta kaunista on kevään tulo Salzburgin maisemissa. Kukkaloisto on mahtava! Mikähän on tuo pensas/puu, jossa nuo vaaleanpunaiset kukat?

Lotta kirjoitti...

No myönnetään, en jäänyt mittaamaan, saattoi olla sentin pari lyhyempikin. Aivan kuvottavan iso oli. Kylmiä väreitä vieläkin...

En tiedä mikä puu on, nätti on kyllä ja jonkun verran sitä täällä näkyy pihoissa olevan.

Anonyymi kirjoitti...

+27, huijaat. Sörnäisissä oli aamulla noin +1 ja värimaailma harmaa. Ei sentään satanut räntää, kuten eilen illalla. Eipä ole tosin käärmeitäkään näkynyt. Nautiskele olostasi! =)

Lotta kirjoitti...

Hähää, en huijaa. No, tulee se kevät sinnekin, sit joskus.. =)

Nautinpa toki :)